Anime/manga ajánló és értékelő

Kötetlenül bármiről.
(Láthatóság: mindenki)
bagszi
Elnökség
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2010. december 14., kedd 11:17
Tartózkodási hely: Budapest X. ker
Kapcsolat:

Anime/manga ajánló és értékelő

Olvasatlan hozzászólás Szerző: bagszi »

Ráférne valami aktiválós téma a fórumra, ezért gondoltam megnyitom ezt a topikot. A lényege annyi lenne, hogy gondolom ti is voltatok már úgy, hogy befejeztetek egy jó animét vagy mangát és utána nem tudtátok mit kezdjetek magatokkal, és szeretettek volna neki vágni valami újnak és jónak, de semelyik se tetszett igazán. Én rendszeresen így vagyok.
Tehát miért ne segítsük akkor a másikat, azáltal, hogy leírjuk egy-egy animét(vagy mangát) miért tartunk jónak/rossznak és érdemes-e megnézni.
Figyelem! Letöltési linkeket, boltneveket és mindenféle beszerzéssel kapcsolatos dolgokat az illegális vagy reklám mivoltuk miatt ne beszéljétek a témában meg. Köszi.

Anime/manga amit muszáj látni:


One Piece
Kép
Nem túlzok, ha azt írom, hogy kötelező darab. Bár bőven túl van már az anime is az 500. részen, mégis megéri végignézni/olvasni. Eleinte szkeptikusan vágtam neki, nem tetszett a rajzstílus(amit később rendesen megimádtam) és hogy az első pár jelentből mindössze annyit fogtam fel, hogy ott egy kölyök aki kijelentette, hogy ő majd Kalóz király lesz(mintha csak Narutot hallanám a Hokage-ségről). Aztán nem kellett sok részt megnéznem hozzá, hogy teljesen magával ragadjon. Ez egy olyan shounen anime, ami izgalmas a harcok miatt, lenyűgöző a felépített világa miatt, érzelmes a történetei miatt(komolyan nem sok animén bőgök annyit, mint a one piecen) és szerethető a karakterei miatt. Ne rettenjen el senki a hosszúságtól, ha van is benne 1-2 filler, ezek nem untatnak és nem torlódnak össze, de kellemesen pihentetnek két nagyobb sztori között, ahogy azt kell.:)
Sok animét láttam már, de a one piece mindet felülmúlja, ha értékelnem kell 10/10-et kap mindenért.

Reimei no Arcana:
Kép
Ezzel a mangával egy ismerősöm által ismerkedtem meg. Szépen megrajzolt, kellően humoros, és nagyon romantikus dráma. Szolgákkal és lovagokkal, meg különleges erőkkel és szintén nagyon szerethető karakterekkel. Sokat nem tudok írni, mert a lényeget nem lőném le, de mindenképp ajánlom, bár inkább lányoknak, mint fiúknak.:) 8/10
Avatar
scorchio
V.A.K. tag
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2011. február 20., vasárnap 23:37
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re:Anime/manga ajánló és értékelő

Olvasatlan hozzászólás Szerző: scorchio »

Én is dobok egy számomra érdekesebb mangát:

Watashitachi no Shiawase na Jikan

Kép
Szeretem a jóféle drámákat, erősen az a véleményem, hogy egy kis pszichológia még egyik történetírónak se tett különösebb rosszat... itt is ugyanez a helyzet. Egy valaha-zongorista nő, aki a harmadik öngyilkosságán van túl és egy halálraítélt többszörös gyilkos találkozása. Egy történet arról, hogy hogyan változhat meg az ember élete attól, hogy megpróbál megérteni egy másik embert. Ahhoz képest, amit leírtam, egészen boldog véget ér!
Adamek Zoli azaz Scor | Váci Anime Klub | http://vacianimeklub.hu
bagszi
Elnökség
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2010. december 14., kedd 11:17
Tartózkodási hely: Budapest X. ker
Kapcsolat:

Re:Anime/manga ajánló és értékelő

Olvasatlan hozzászólás Szerző: bagszi »

Egy új kedvenc animém, szerintem kötelező darabbá teszem:

KépChihayafuru

Nehéz eldöntenem milyen kategória, de leginkább sport anime lehet. Az egész történet a Hyakunin isshu karuta nevű japán tradicionális kártyajátékra épül. Magyar 100 verses kártya.
A Hyakunin isshu, azaz 100 verset 100 különböző japán költő írta(waka), és mindegyik vers szerkezete 5−7−5 7–7 szótagszámot követ. A verseket 1200-as években gyűjtötte össze a híres japán waka Fuji­wara no Tei­ka és falait díszítette a versekkel. A kártyajáték csak később alakult ki. A játék lényege, hogy a két játékos fejenként 50-50 lapot kap, ami a versek második versszakát tartalmazza, és ezeket kipakolják maguk elé, de úgy, hogy még az ellenfél kártyáit is elérjék. Van egy olvasó, aki pedig a másik 100 lapról véletlenszerű sorrendben felolvassa a teljes verseket. Amint az olvasó felolvas egy verset, a játékosok feladat, hogy a második versszakot tartalmazó kártyát elmozdítsák a helyéről. Aki gyorsabb az megkapja a kártyát, felveheti és maga mellé gyűjtheti. Ha az ellenfél térfeléről sikerül ellökni a kártyát, akkor extraként egy kártyát átadhat az ellenfélnek, akinek azt a saját térfelén kell elhelyeznie. A győztes pedig az, akinek leghamarabb örül ki a játéktere. Így elég bonyolultnak hangzik, ugye? Hát ez még semmi ahhoz képest, hogy a játékosoknak tudniuk kell a 100 verset fejből és már akkor elkapni a második versszakot tartalmazó kártyát, mikor az olvasó még csak a teljes vers első szavát mondta ki.
Az anime főszereplője Chihaya, akinek nem más a célja, mint japán legjobb női játékosává válni. Az anime egészen a kezdetektől indul, általános iskolából, mikor még Chihaya nem is ismerte a karutát és az iskolai feladatként kellett megtanulniuk a 100 verset. A nemrégiben érkezett, furcsa tájszólással beszélő Wataya Arata, akit minden osztálytársa kinevet és gúnyul, pedig különös tehetséggel rendelkezik, vérprofi karuta játékos. Chihaya barátságot köt Aratával, és megtanulja a karutát, és mikor Arata elmondja neki, hogy mivel japánon kívül nem ismert a kártyajáték, ezért aki japánban a legjobb, az a világon a legjobb, akkor Chihaya új célt tűz ki maga elé, és karuta fanatikusként edz a legjobbnak járó címért. Természetesen az osztály nagyágyója, a gazdag és okos Taichi, aki nem mellesleg nagyon közel áll chihayához, féltékeny lesz az Arata és chihaya közt kialakult barátságra, és szintén elkezd karutát játszani, de ellentétben a többi sporttal és versennyel, itt nem nyer olyan könnyen. Végülis a 3 gyerek együtt kezd karutázni, ám az útjaik elválnak, de megígérik, hogy folytatják a játékot, mert amíg karutát játszanak addig találkozni fognak egymással a bajnokságokon. Végül egy timeskip után már a gimnazista chihaya próbál karuta klubbot szervezni az új iskolájában, ahol a legnagyobb meglepetésére találkozik Taichival is! Együtt megindítják a karuta klubbot a suliban és keményen edzenek a nagyobb rangok eléréséért. Időközben pedig kiderül, hogy a Karuta mester-esélyes Arata pedig abba hagyta a játékot...
Bár még nagyon kevés rész jelent meg az animéből, de már most nagyon sikeres a sorozat. (A manga már díjat is nyert.) A zene nagyon szép, a rajzolás szintén gyönyörű, a versenyek és a játék izgalmasak, a karakterek pedig nagyon szeretni valóak. Az egész anime üdítő, frissítő és gyakran megríkatja az embert.
Szép kúltúrális oldala is van, szerintem nagyon érdekes volt.
Avatar
Yuriko-chan
P.A.F. tag
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. december 13., hétfő 17:33
Tartózkodási hely: Pécs

Re:Anime/manga ajánló és értékelő

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Kokuriko-zaka Kara

Nem gondoltam volna, hogy a Studio Ghibli ilyen témához hozzányúl (és jól meg is kavarja), de ettől függetlenül nagyon kellemes alkotás andalító zenékkel és szokásosan színvonalas grafikai megvalósítással. Jobb, mint a Gedo Senki, szóval Miyazaki csemetéje fejlődőképesnek tűnik. :D
Avatar
afrien
MAT tag
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2012. május 28., hétfő 12:02
Tartózkodási hely: Bp
Kapcsolat:

Re:Anime/manga ajánló és értékelő

Olvasatlan hozzászólás Szerző: afrien »

Hmm... de régen írt ide bárki is o.O

Ugyan nem anime, de hogy legalább részben a témához kapcsolódjon - mindenkinek ajánlom az új élőszereplős Kenshin-filmet ^^ És így már nem csak szemetelek a fórumba... ha egyáltalán olvassa ezt bárki...

Egyébként sikerült elkutyulnom a jegesmedvés-kávézós anime linkjét, szóval Bagszi, ha olvasod, egy linket vagy egy címet írj majd nekem légyszi, hogy tudjam majd tovább nézni alkalomadtán, mert az egy nagy cukiság, az eleje alapján ;D
"A logika eljuttat A pontból B pontba. A képzelet segítségével pedig eljuthatsz bárhová."
Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Semrush [Bot] valamint 35 vendég