fejléckép

Rajzworkshop

GYIK

Mikor lehet becsatlakozni a Manga rajzworkshop sorozatba?

Bármikor. Nincs első alkalom, azokra az alkalmakra érdemes jönni, amiknek a témája érdekes a számodra. Sokan vannak, akik inkább a közös rajzolás élményéért, a társaságért érkeznek, és így motiváltabban gyakorolják is a rajzolást. Ha szégyenlős vagy érdemes magaddal hozni egy barátot, családtagot, így nem érzed magad majd nagyon egyedül, de igyekszünk mindig össze ismerkedni az új tagokkal is. A célunk, hogy mindenki jól érezze magát.


Ki vehet részt a Manga rajzworkshopon?

Bárki, aki szeret mangát rajzolni, érdeklődik a műfaj és a rajzolás iránt. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik rajzolnak is előszeretettel, mert egy workshop alkalom 75%-a rajzolásból áll, a többi előadásról beszélgetésről. Természetesen rajzolni sem kötelező.

Kell valamilyen rajzos előképzettség hozzá?

Nos, nem árt, de az sem baj, ha nincs.

Minden workshop eseményen rajzolunk, különböző feladatok vannak, és persze, ha valaki teljesen nulláról kezdi nehézségekbe ütközhet. Érdemes olyan témájú workshopra jönni, ami érdekel is, de szervezőkként mindig figyelünk arra, hogy kezdő és haladó rajzolóknak megfelelő feladatokat adjunk, tehát hogy mindenki számára kihívás legyen egy-egy rajzos feladat. A cél a sikerélmény és nem az elkedvetlenítés. Szervezőink szívesen segítenek egy-egy feladat teljesítésétben, rajzok korrigálásában, hibák kijavításában is.


Hol kell jelentkezni a workshopra?

Elsősorban az alkalomhoz tartozó facebook eseményen érdemes jelezni a részvételt, ez alapján tudjuk felmérni hány fővel számolhatunk és a rajz feladatokat is e szerint állítjuk össze, de írhatsz nekünk e-mailt is részvételedről a rajzworkshop@animetarsasag.hu címre.


Mit tegyek, ha nem használok facebookot, de szeretnék értesítést kapni a workshop alkalmakról?

Egyszerű. Írj nekünk egy e-mailt a rajzworkshop@animetarsasag.hu címre, hogy szeretnéd kapni a manga rajzworkshop hírlevelét.

Akik ide feliratkoznak kizárólag a következő alkalomról kapnak értesítést, amiben szerepelnek ugyanazok a fontos információk is, mint a facebook eseménynél. Tehát a helyszín, időpont, téma, összeg stb., ha feliratkozol a hírlevélre, biztosan nem maradsz le az eseményről és te is el tudsz jönni.


Mennyibe kerül?

Egy alkalom 1.000 forint/fő.


Miért ilyen drága?

A befolyt összeget a workshop alkalom terem bérlésére költjük elsőként. Ritkán többlet is keletkezik, ha kellő létszám összejön egy workshopra és ilyenkor az eszközeink amortizációjára (projektor, vászon, pc, hangfal stb.), amiket minden alkalommal használunk a rajz workshopokon, illetve a workshophoz szükséges készletre költjük (papír, ceruza, színes készlet, radír, művész készletek stb.)


Olcsóbb megoldás nincs?

Természetesen van. :)

Igényelhetsz bérletet vagy beléphetsz a Magyar Anime Társaságba.

Bérletet igényelni a rajzworkshop@animetarsasag.hu címen lehet.

Levélben írd meg: nevedet és, hogy hány alkalmas bérletet igényelsz (5 vagy 10 alkalom).

A bérlet bármelyik workshop alkalmon felhasználható, nem kötelező egymást követő alkalmakon részt venni vele. A bérlet névre szóló és nem átruházható másik személyre.

A bérlet olcsóbb, mert kedvezőbb áron adjuk, mint az alkalmankénti jegyet, ugyanis így 1.000 forint helyett csak 800 forintba kerül egy alkalom! Az 5 alkalmas bérlet 4.000 forint, 10 alkalmas bérlet 8.000 forint. Az árát átvételkor kell kifizetni.

Magyar Anime Társaság érvényes tagságival rendelkező tagjainak a részvételi díj 50%-al olcsóbb, tehát egy alkalom 500 forint. A bérlettel nem összevonható a kedvezmény. Hogy miként lehet a Magyar Anime Társaság tagságába belépni arról itt olvashatsz bővebben. A belépési nyilatkozatot pedig itt találod.


Mit kell vinni egy manga rajzworkshopra?

Feltétlenül érdemes A/4 vagy A/3-as vázlatfüzetet vagy papír csomagot; grafit ceruzákat HB; 2B, 4B; radír (pl. monopol a puhább grafit javítására), hegyező. 12 vagy 24 darabos színes ceruza készletet. Tehát a legegyszerűbb eszközöket, amik alkalmasak a rajzolásra. Nem kell, hogy művész eszköz legyen, szép munkát készíteni a legegyszerűbb eszközökkel is lehet.


Mi történik ha otthon felejtem a rajz cuccomat?

Semmi probléma. A MAT-nak van saját rajzkészlete, papírjai, ceruzái, színesei, radírjai és hegyezői is, szívesen a rendelkezésetekre bocsátjuk mikor szükségetek van rá!


Érdemes rögtön művészelátóba rohannom egy workshop előtt betankolni?

Kezdőként? Nem javasoljuk.

Sokan még mielőtt neki kezdenének szeretnek utánna olvasni mik a legjobb eszközök és a legalkalmasabb G-penre, tusra, Copicra, Tabletre költeni a tartalék pénzüket. Abszolút dicséretes, ha valaki felkészült akar lenni már a kezdetektől, azonban, mint minden szakmában itt is meg kell ismerni az eszközöket mielőtt használni kezdjük őket.

Mikor az alapokat tanuljuk érdemes a legegyszerűbb és legolcsóbb HB;2B;4B vázlatfüzet kombóval kezdeni. Így pénztárcád sem sínyli meg a dolgot, ha meggondolod magad és félúton ráébredsz, hogy ez nem a te világod, vagy nincs türelmed hozzá.

Először meg kell tanulnunk állni a lábunkon, hogy járni és futni is tudjunk vele. Mikor az alkotás a kisujjunkban van, akkor érdemes nyitogatni a szárnyainkat és kipróbálni a drága művész eszközöket! Erről bátran kérdezd a szervezőinket a helyszínen, szívesen segítenek.Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑